Urządzenia i Akcesoria
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
Składniki
Sos chimichurri
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
10 g liści natki pietruszki, świeżych
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
100 g oliwy z oliwek
-
30 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Ryba, ziemniaki i fasolka szparagowa
-
400 - 500 g filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsz, halibut), bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (100-125 g każdy)
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
500 g wody
-
500 - 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
Warstwowy deser z chia
-
350 g mleka schłodzonego
-
25 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
50 g nasion chia
-
200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
-
16 łyżek granoli (ok. 160 g, patrz wskazówka)
-
migdały, w płatkach prażone, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 godz.
Gołąbki z kurczakiem i sosem warzywnym; Zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1 godz. 25 min
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min